mge_headpicture.jpg
MGE
hu-ba termékek
HU-BA - hamisíthatatlan magyar baromfitermékek
HU-BA_védjegy.jpg
A hungarikumként értékesíthető, különleges minőségű magyar baromfitermékek előállításának feltételei:

- kizárólag a hazai génmegőrzési programok keretében fenntartott, különleges hús- és tojásminőséget örökítő, magyar genetikai alapokra támaszkodik.
- Természetes, extenzív termelési módokat alkalmaz.
- A termelési- és ellenőrzési rendszer garantálja az állandó és megbízható termékminőséget, ami a kereskedelem és a fogyasztók bizalmának legfontosabb feltétele.
Termékek: (Általános ismertető)

Rántani való csirke
Hagyományos termék, melynek során a csirkéket mintegy 1 kg-os súlyig nevelik, amit a régi magyar tyúkfajták 10–12 hetes korban érnek el. A hús különleges ízét a fajta és a szabad tartás együttesen biztosítja.

Pecsenyecsirke
A csirkéket 12–18 hetes korig nevelve, fajtától és ivartól függően 1,6–2 kg-os súlyt érnek el, mely hagyományos, tanyasi pecsenyecsirkeként értékesíthető. Húsa érett, különleges ízű, egészben vagy darabolt formában értékesíthető.

Levestyúk
A levestyúk a tojástermelés befejezését követően, 2–2,5 kg-os súlyban kerül értékesítésre. A hagyományos konyha számára a legkiválóbb leves alaphús.

Kappan
A fiatal korban ivartalanított kakasok (kappanok) mintegy fél éves korukban, 3 kg-ot meghaladó súlyban értékesíthetők. Különleges, omlós húsuk a hagyományokat őrző éttermek és ínyencek kedvenc terméke.

Pecsenyelúd
A magyar lúd 10–12 hetes korra mintegy 3–4 kg súlyt ér el. Különleges minőségű húsát a fodros tollú állományoktól és a legeltetéses tartástól nyeri.


Pecsenyekacsa
A magyar kacsák elsőrangú húsminőséget adó fajták. A vadhúsra emlékeztető jelleget máig megőrizték. 2–2,5 kg-os súlyban értékesíthetők.

Pecsenyepulyka
A 20–24 hetes korig természetes körülmények között tartott, 4–5 kg súlyú pulykák húsa különleges minőségű termék, forgalmazásuk elsősorban a karácsonyi ünnepkörhöz kötődik. Egyben sütésre és darabolt formában is értékesíthető.

Pecsenyegyöngyös
A gyöngytyúk az egyik legízletesebb húsú baromfifajtánk. 1–1,4 kg-os súlyban pecsenyegyöngyösként, később leveshúsként is értékesíthető.

HU-BA tojás
A HU-BA termékkör alapját képező tyúk- és gyöngytyúkfajták tojásai kerülnek értékesítésre a márkanév alatt. A természetes tartásmód és a fajták genetikai képességei eredeti ízű, különleges beltartalmi értékű tojás termelését teszik lehetővé.
Plakát (1)
Termékek őshonos baromfiból_plakát_1.jpg
Plakát (2)
Termékek őshonos baromfiból_plakát_2.jpg
A lapot szerkeszti dr. Szalay István társelnök
Utolsó frissítés: 2021. november 24.